U bent hier

Verrassende nominaties Museumtalent 2017

donderdag 20 juli 2017 - 08:17

De deadline is verstreken voor de inzendingen van de eerste Museumtalentprijs. De  nominaties blijken van uitstekende kwaliteit en komen vanuit heel Nederland! Van Uden tot Enschede, van Den Haag tot Nijmegen, van Eindhoven tot Arnhem.

De jury, onder voorzitterschap van Cees van ’t Veen, directeur Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed krijgt een spannend aantal jonge museumprofessionals voorgeschoteld, die over het algemeen niet weten dat ze genomineerd zijn door hun museumdirecteur. Dit jaar richt de talentprijs zich op museummedewerkers, die op het gebied van collecties en samenwerking een succesvolle bijdrage hebben geleverd.

De jury bestaat uit Judikje Kiers (directeur Amsterdammuseum), Michael Huijser (commissielid Mondriaanfonds en directeur Scheepvaartmuseum), Teus Eenkhoorn (directeur Reinwardt Academie) en Judith Kadee (jongste museumdirecteur van Nederland, Villa Mondriaan Winterswijk). De winnaar van de Museumtalentprijs 2017 ontvangt in Haarlem tijdens het jaarlijks Museumcongres op 5 oktober aanstaande een ontwikkelingsprijs op maat, gefinancierd door het Mondriaanfonds.

Reacties