U bent hier

Musea & Afstoting in Europa

donderdag 11 januari 2018 - 13:04

De nieuwe en informatieve website 'Museums & Deaccessioning in Europe' bevat het resultaat van 1,5 jaar durend onderzoek dat Dieuwertje Wijsmuller deed naar de mogelijkheden en houdingen van museumprofessionals ten aanzien van afstoting van museale voorwerpen in de Europese lidstaten.

Vanaf april 2016 zijn alle beschikbare bronnen, als wetgeving, leidraden, andere instrumenten en literatuur onderzocht en zijn meer dan 50 professionals bevraagd over dit onderwerp. Tezamen hebben ze geleid tot dit mooie resultaat.

Met het rapport 'Deaccessioning & disposal in Europe 2008-2017' en deze website hoopt Dieuwertje Wijsmuller een bijdrage te leveren aan het discourse aangaande dit onderwerp. 'Het zou fantastisch zijn als hiermee nieuwe ontmoetingen gestimuleerd worden en we met een meer internationale blik naar afstoting kunnen kijken.'

 Voor meer informatie, mail Dieuwertje Wijsmuller.

CreativeCultureConsultancy is in 2011 opgericht door Dieuwertje Wijsmuller. Als museologe is zij gespecialiseerd in afstoting en herbestemming van (museale) objecten en dit is het vakgebied waar zij het liefst in werkt.

Reacties