U bent hier

Vanaf 27 januari 'Project Rembrandt' op televisie

25
jan
vrijdag 25 januari 2019 - 21:15 | Vanaf zondag 27 januari op NPO 1, om 21.20 uur (8 weken)
Toevoegen aan persoonlijke kalender

Vanaf 27 januari 2019, tijdens het Nationale Rembrandt jaar, komt de NTR in coproductie met Helder, met het nieuwe televisieprogramma 'Project Rembrandt', waarin in acht afleveringen op zoek wordt gegaan naar de meest getalenteerde kunstschilder van Nederland. De presentatie is in handen van Annechien Steenhuizen.

Uit 50 kandidaat-leerlingen worden 10 gepassioneerde talenten gekozen die zich in een halfjaar tijd  het oude ambacht van kunstschilder meester proberen te maken. Gecoacht door bevlogen docenten, kunstenares Iris Frederix en ontwerper & docent Jaap Godrie, krijgen ze de kans hun talent in figuratieve kunst te ontdekken of verder te ontwikkelen.

De schilderijen worden beoordeeld door een vakkundige jury, bestaande uit Pieter Roelofs, hoofd Schilder- en Beeldhouwkunst bij het Rijksmuseum en gespecialiseerd in 17de-eeuwse Nederlandse schilderkunst, en Lita Cabellut, kunstenares. Pieter en Lita worden iedere aflevering bijgestaan door wisselende gastjuryleden, zoals André van Duin, Robert Kranenborg en Louis van Gaal. Samen bepalen ze elke week: wie gaat er door en wie valt er af?

In aanvulling op de tv-serie ‘Project Rembrandt’ is er ook online een competitie voor (amateur) kunstschilders. De online deelnemers kunnen op deze site masterclasses uit de serie volgen en een bijzondere opdracht uitvoeren waarmee ze kans maken om met hun werk in de tv-uitzending te komen en als jury-lid aan te treden.

Voor de speciale opdracht zal Annechien Steenhuizen live poseren en middels een live-stream te volgen en te spreken zijn.

Op zondag 3 maart zal Annechien Steenhuizen van half tien tot tien uur ’s avonds poseren via een live-stream op de Facebook-pagina van Project Rembrandt. Tijdens deze live-stream kan iedereen Annechien en de redactie ook vragen stellen over het programma.

Reacties