Save the date: 12 april Brandsymposium

apr
donderdag 12 april 2018 - 09:30 | Instituut Fysieke Veiligheid, Kmeperbergweg 783, Arnhem
Toevoegen aan persoonlijke kalender

Brand in een monumental winkelpand in het centrum van Gorredijk, 2016, foto: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed.

Op donderdag 12 april 2018 vindt het jaarlijkse symposium voor brandweer en cultureel erfgoed plaats in Arnhem. De aandacht ligt dit jaar op de brandveiligheid van het gebouwde erfgoed.

Een belangrijk thema van de dag is het toepassen van gelijkwaardige en risicogerichte oplossingen voor de brandveiligheid in monumentale gebouwen. Dit zijn brandveiligheidsvoorzieningen die afwijken van een voorschrift uit het Bouwbesluit 2012, maar wel dezelfde veiligheid garanderen zonder daarbij de cultuurhistorische waarden van het monument aan te tasten. Op het programma staan diverse praktijkcasussen. De Brandweeracademie geeft een visie op preventie en brandbestrijding in monumenten en we kijken terug naar de geschiedenis van brandpreventie in historische gebouwen.

Het symposium biedt praktische kennis en informatie voor de brandweer en erfgoedsector. Het doel van de dag is de betrokkenen bij brandveiligheidszorg voor (rijks)monumenten bijeen te brengen, inzicht te geven in elkaars werkzaamheden en kennis te delen.

Programma en aanmelden
Begin 2018 is het definitieve programma bekend en vanaf dat moment wordt de inschrijving geopend.