Netwerkbijeenkomst rijkscollectiebeheerders en Collectie Nederland

mrt
dinsdag 26 maart 2019 - 13:30 tot 16:30 | Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed, Smallepad 5, 3811MG Amersfoort
Toevoegen aan persoonlijke kalender

'Light / Dark (Cologne)', M. Abramovic, U. Laysiepen, Ulay, videoband, 1977, Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed.

De Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed (RCE) organiseert een netwerkbijeenkomst voor rijkscollectiebeheerders over het platform Collectie Nederland.

Collectie Nederland maakt op één plek museumcollecties digitaal toegankelijk voor zowel professionals als voor een groot publiek en toont objecten in een context met andere objecten. Het functioneert daarnaast als het geautomatiseerde systeem van de minister van OCW voor registratie van museale cultuurgoederen van de Staat. Uitgangspunt van de Erfgoedwet is dat rijksmusea vóór 2020 hun collectieregistratiesysteem hebben aangesloten op dit systeem. Wij helpen hier graag bij.

Verder willen wij het platform verder uitbouwen en de mogelijkheden van collectiedigitalisering optimaal benutten. De toepassingen voor onderwijs- en onderzoeksdoeleinden zijn legio. Intermuseale collectieraadpleging ligt voor de hand. Het platform biedt de mogelijkheid om collectiedata te verrijken en te linken met geautoriseerde trefwoordenlijsten. Graag vernemen we welke kansen en mogelijkheden rijkscollectiebeheerders zien voor verdere ontsluiting van de rijkscollectie.

Aanmelden en meer informatie: de bijeenkomst is alleen voor genodigden.