U bent hier

Museum Vakdagen 2018 in Eindhoven

18-19
apr
woensdag 18 april 2018 - 10:00 tot donderdag 19 april 2018 - 17:00 | Evoluon, Noord Brabantlaan 1A, 5652 LA Eindhoven
Toevoegen aan persoonlijke kalender

Op woensdag 18 en donderdag 19 april 2018 vindt de derde editie van de Museum Vakdagen plaats – wederom in het Evoluon in Eindhoven. Bedrijven die gespecialiseerd zijn in het opzetten, bouwen, onderhouden, inrichten en beveiligen van musea presenteren zich hier aan de museumwereld. 

Bezoekers staan centraal
Omdat er verschillende type en soorten bezoekers zijn, maar ook verschillende type en soorten musea, staan dit jaar in het congresprogramma de bezoekers centraal. Binnen een museum of culturele instelling zijn er een tal van verschillende elementen die een rol spelen tijdens een bezoek zoals; technologie, interactie, sfeer, collectie, aankleding, informatie, wegbewijzering, beveiliging, personeel en ga zo maar door. Echter is er altijd één overeenkomst; de bezoeker. Maar hoe stem je alles op al die verschillende type en soorten bezoekers af? Onze sprekers komen hun verhaal en kennis delen over de elementen waar zij succes en ervaring mee hebben.

Alle presentaties zijn zo gemaakt dat je er praktische kennis uithaalt, waar je gelijk mee aan de slag kan. Na elke presentatie zal er ook de mogelijkheid zijn om vragen te stellen, we willen namelijk een interactief en leerzaam congres.

Bestel entreeticket.

De eerste sprekers zijn bekend:

  • Martin van den Berg (Strategic Director MCW) – 'Augmented Reality is here to stay!'
    Augmented Reality vervaagt de grenzen tussen echt en virtueel. Het stelt ons in staat om een 'echte' collectie meerwaarde en diepgang te geven. Aan de hand van een zeer recent project, genaamd 'Flesh on Bones' wordt uitgelegd hoe deze technologie kan worden toegepast en wordt meer technische achtergrond gegeven.
  • Bert Broer (Directeur Muiderslot - Bestuur) – Rijksmuseum Muiderslot
    Rijksmuseum Muiderslot, gisteren, vandaag en morgen. Positionering (profiel) Muiderslot (Amsterdam Castle Muiderslot – sinds 2011 / Het museum van de Middeleeuwen – vanaf 2020).
  • Jan Hovers (Directeur Zaans  Museum) – 'We are Holland'
    Het Zaans Museum heeft in 2017 een recordaantal bezoekers verwelkomd. In twee jaar tijd is het bezoekersaantal verdubbeld: van 70.000 in 2015 naar 142.698 in 2017. Het recordaantal is met name te danken aan een nieuwe strategie die met name is gericht op de Zaanse Schans en het aan Holland gekoppelde bezoekmotief.

Meer informatie over de 3e editie van de Museum Vakdagen, of stuur een mail.

Wilt u exposeren op de Museum Vakdagen? Schrijf je nu in.

Reacties