U bent hier

International Conference on Digital Preservation

16-20
sep
maandag 16 september 2019 - 10:00 tot vrijdag 20 september 2019 - 17:00 | Eye Filmmuseum, IJpromenade 1, 1031 KT Amsterdam
Toevoegen aan persoonlijke kalender

iPres is de jaarlijkse, toonaangevende conferentie op het gebied van digitale duurzaamheid. Elk jaar op een ander continent en in een ander land. Dit jaar heeft Nederland de eer om de 16de editie te organiseren.

300 tot 400 erfgoedprofessionals uit verschillende sectoren, onderzoekers, studenten en softwareleveranciers komen in het Eye Filmmuseum in Amsterdam bij elkaar om te praten over de laatste ontwikkelingen op het gebied van de duurzame toegang tot digitale informatie. Van strategie tot implementatie, van lokale tot internationale initiatieven, van hele specifieke technische ontwikkelingen tot een wereldwijde uitdaging.

Programma

Het iPres 2019 programma omvat workshops, tutorials, papers, panels, hackathons, demonstraties van systemen en tools en rondleidingen aan diverse Nederlandse kennisinstituten op het gebied van cultureel erfgoed. Dit jaar is het centrale thema van de conferentie Eye on the Horizon. 

Organisatie

Het Netwerk Digitaal Erfgoed is de organisator van deze internationale conferentie over digitale duurzaamheid.

Aanmelden

Aanmelden kan via de Engelstalige website van het congres.

Reacties