U bent hier

Expertmeeting over duurzaam vakmanschap

15
feb
donderdag 15 februari 2018 - 13:30 | Statenzaal, Provinciehuis, Dreef 3, 2012 HR Haarlem
Toevoegen aan persoonlijke kalender

Hoe behouden we ons erfgoed in de toekomst? Restauratie Opleidingsprojecten Nederland en de organisatie van het Europees Jaar van het Cultureel Erfgoed nodigen u van harte uit voor een expertmeeting over het behoud van (restauratie)vakmanschap voor ons erfgoed.

De instandhouding van ons Europese erfgoed vraagt om gespecialiseerd, ambachtelijk vakmanschap. Het is daarom belangrijk dat we kennis en vaardigheden over oude technieken en historische materialen overdragen aan nieuwe generaties. Want ondanks de toegenomen belangstelling voor ambachtelijk en lokaal gefabriceerde producten, blijft het een enorme uitdaging om straks voldoende gekwalificeerde mensen op onze steigers te hebben staan.

Jongeren enthousiasmeren

Op 15 februari gaat het vooral om de vraag hoe we jongeren enthousiasmeren voor dit mooie vakgebied. De sprekers, van restauratie-aannemers tot jonge (bijna) vaklieden, geven met hun ideeën een aanzet tot het formuleren van concrete plannen. Het resultaat van deze middag: de ingrediënten voor een plan van aanpak om erfgoedvakmanschap en de restauratiesector toekomstbestendig te maken.

Deelname is gratis maar aanmelden is wel noodzakelijk. Let op: het aantal plaatsen is beperkt.

Het Nederlandse programma van het Europees Jaar van het Cultureel Erfgoed is geïnitieerd vanuit het Erfgoedplatform Plus van Kunsten ’92 in samenwerking met het ministerie van OCW, de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed en DutchCulture.

Reacties