Als je wilt deelnemen aan het platform

Welkom op het platform Museum en Collecties. Hier vind je informatie, nieuws, artikelen en en een agenda met komende gebeurtenissen op het gebied van kwaliteitszorg voor collecties. Er is ook ruimte voor discussie en samenwerking binnen dit onderwerp. Iedereen die hierin is geïnteresseerd, kan aan dit platform deelnemen, mits je je houdt aan de spelregels. Deelnemen kan op verschillende manieren:

Iedereen kan in principe de bijdragen aan dit platform bekijken. Om zelf daadwerkelijk deel te nemen, op bijdragen te kunnen reageren, zelf bijdragen te kunnen uploaden of lid te worden van een groep, moet je je eerst registreren en een profiel aanmaken.

Registreer je hier en maak een profiel aan om deel te nemen aan dit platform.

Zelf nieuws en agenda-items toevoegen

Nieuws of agenda-items en evenementen kunnen gaan over een gebeurtenis met betrekking tot kwaliteitszorg voor collecties, zoals lezingen, tentoonstellingen, symposia of een artikel uit een van de media. Vul de datum, de begintijd, de locatie, de organistie en de bron toe. Onder 'Relevante links' plaats je een link naar meer informatie of eventueel de bron van het bericht. Er is ook de mogelijkheid een foto toe te voegen.

Kennis en ideeën delen

Kennis en ideeën kunnen op verschillende manieren gedeeld worden, bijvoorbeeld via een artikel. Informatie over bijvoorbeeld een project met betrekking tot kwaliteitszorg van collecties, kun je uploaden door een artikel aan te maken. Het is mooi als je daarbij minimaal één foto kunt plaatsen. Ook kunnnen hier bijlagen en links naar meer informatie toegevoegd worden.

Een blog of discussie starten

Wil je een blog of column plaatsen of een discussie beginnen (forum)? Dat kan via de knop 'Voeg toe' boven aan de pagina. Als je bent ingelogd kun je tevens onder aan elk bericht (nieuws, agenda-item, blog, forum) een reactie plaatsen.

Een groep beginnen

Ten slotte is het ook mogelijk zelf een groep te beginnen, bijvoorbeeld over een bepaald thema of een specifiek project. Daarmee kan de informatie over het thema of van het project gebundeld worden. Ook kan een groep dienen om samen te werken met anderen.
Er zijn drie soorten groepen:

• Open: inhoud voor iedereen zichtbaar en iedereen kan, mits ingelogd, een bijdrage leveren;
  • Besloten: inhoud is voor iedereen zichtbaar, lid worden kan op uitnodiging of door aanmelding, alleen groepsleden kunnen bijdragen;
  • Afgeschermd: inhoud alleen zichtbaar voor groepsleden, lid worden kan alleen op uitnodiging, alleen leden kunnen bijdragen.

Het doel van de groep bepaalt uiteraard de keuze. Plaats je een update in een open of besloten groep, dan wordt die ook automatisch toegevoegd aan de updates op de homepage van het platform. Alle content ook gekoppeld aan een afgeschermde groep is niet zichtbaar buiten de afgeschermde groep.

Vragen/forum

Heb je een vraag of wil je een discussie beginnen over kwaliteitszorg voor collecties dan kunnen die op de forumpagina worden gesteld,. Bekijk voor overige vragen de FAQ of stel je vraag aan de communitymanager.

Spelregels

Het staat eenieder vrij aan dit platform bij te dragen, mits die bijdrage gerelateerd is aan kwaliteitszorg voor collecties. Ook mag je natuurlijk geen aanstootgevende taal gebruiken, niemand beledigen en ook geen commerciëel oogmerk hebben. Het webteam van de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed houdt in de gaten of de regels worden nageleefd en neemt de vrijheid indien nodig berichten te verwijderen.

Heb je vragen over dit platform kijk dan eerst bij de veelgestelde vragen. Als je vraag daar niet bijstaat kun je contact opnemen met de communitymanager.